

זֵ'נדארמֵנמארקְט
Gendarmenmarkt

יש הגורסים שזוהי היפה ביותר בכיכרות ברלין. הכיכר הוקמה ב-1688 בסגנון אופייני לתקופה, יועדה להיות כיכר שוּק ונקראה על שם גדוד הז'נדארמים שהוצב בסמוך לה. היא נפגעה קשות בהפצצות מלחמת העולם השנייה, ולמרות ששופצה סימני המלחמה עדיין ניכרים במבנים שבה. במרכז הכיכר מוצב פסל של פרידריך שילר, המשורר הלאומי של גרמניה, המוקף בארבע המוזות המייצגות את תחומי הרוח השונים (תיאטרון, אמנויות פלסטיות, פילוסופיה ומוזיקה). בקצה האחד של הכיכר ממוקמת הקתדרלה הצרפתית (Französische Dom) ובקצה האחר הקתדרלה הגרמנית (Deutsche Dom). בתוך שתי הקתדרלות פועלים מוזיאונים. בקתדרלה הצרפתית תמצאו את המוזיאון לתולדות ההוּגֵנוֹטים (Hugenotten Museum) – פרוטסטנטים-קלוויניסטים צרפתים שברחו מארצם ומצאו מקלט בפרוסיה – ולצדו מסעדת רפוגיום (Refugium) היוקרתית. המוזיאון שבקתדרלה הגרמנית עוסק בהיסטוריה של הפרלמנטריזם הגרמני.
בין שתי הקתדרלות עומד בית הקונצרטים (Konzerthaus Berlin), משכנה של התזמורת הסימפונית של ברלין. את המבנה המרשים הבנוי בסגנון ניאו-קלאסי תכנן ב-1821 האדריכל העסוק ביותר בזמנו, קרל פרידריך שינקל. התזמורת של ברלין מופיעה במקום כמעט מדי ערב ב-20:00, למעט בתקופות פגרה. לעתים מופיעים בשעות היום על הרחבה שלפני בית הקונצרטים בכיכר מוזיקאי רחוב, ואפשר לצפות בהם ללא תשלום (למעט הטיפ שתעניקו להם אם תיהנו מביצועיהם).
מלבד תקופת האדוונט שלפני חג המולד, אז מתארח בכיכר יריד אמנות, אוכל ומופעים ססגוני, ועל כן צפוף בה במיוחד, בימים כתיקונם המצב רגוע הרבה יותר ומאפשר להינות בניחותא מיופיו של המתחם.
- יש להתעדכן באתר האינטרנט על אירועים מתחלפים
- Gendarmenmarkt 1, Berlin
- לאתר הרשמי
- ברכבת – קווים U2, U6 לתחנת Stadtmitte
- מצאתם טעות? המקום נסגר? עדכנו אותנו!
-
ממש יפה!משתמש אפל | 16:19 24.10.2014

משתמש אפל
- 0 טיפים
- 1 דירוגים
- 5 תגובות
- 0 שאלות
- 0 טיולים
- 0 מועדפים
עוד על ברלין
-
בשנים האחרונות האופניים הפכו לכלי התחבורה...
-
אז ביקרתם כבר ברייכסטאג,...
-
כדאי לדעת כי תיירים זכאים לפטור ממס ערך מוסף...
-
ניתן לשלב עם ביקור בגן החיות של ברלין או...
-
בכל יום ראשון שווה...
-
מלון דירות נקי ונעים,...
עוד אתרים נוספים בברלין: Architekturmuseum,  Keramik Museum,  שיט בתעלות ובאגמים,  בית הקברות היהודי בווייסנזה,  מוזיאון מאדאם טוסו,  רובע ניקולאי,  האקדמיה לאמנות