חומרי גלם מעולים, מסורת בישול ארוכת שנים ושילובים יצירתיים בין הים (פירות ים ודגים) להר (עוף ובשר) ולאדמה (ירקות) הפכו את ברצלונה ליעד קולינרי מעולה. הסעודה העיקרית מוגשת בדרך כלל בשעות 16:00-13:00. זו ארוחה חמה המורכבת מכמה מנות ומלווה ביין. ארוחת הערב מוגשת מאוחר, אחרי 21:00, והיא מורכבת ממרקים, סלטים, גבינות ונקניקים. בסופי השבוע מקובל לאכול את ארוחת הצהריים מאוחר יותר (בסביבות 15:00), ובערב לאכול פחות. מסורת קולינרית נוספת היא אכילת טאפאס (tapas) - מנות קטנות בצלוחיות או פרוסת לחם עם מגוון אפשרויות. בעיר פזורים לא פחות מ-4,000 טאפאס ברים (Tapas bar).