האוכל הבריטי אינו מלהיב או מעורר השראה, וזאת בלשון המעטה. ובכל זאת, לונדון משובצת בשפע אדיר של מסעדות בינלאומיות מצוינות, כך שהמכורים למזון איכותי לא יתקשו למצוא בה מרגוע לחיך ולקיבה. את המטבח הבריטי מסמלים, לפחות בעיני התיירים, הפיש אנד צ'יפס (Fish & Chips) ותפוחי האדמה האפויים, שבעבר נמכרו כמעט בכל קרן רחוב. היום פופולריות יותר מזללות העוף הצלוי, ההמבורגרים, המאפים הממולאים מאיי הודו המערבית ואפילו הפלאפל או השווארמה שהאנגלים מכנים לעתים "דונר קבב". פריטים נוספים שמככבים במטבח הבריטי הם המאפים המתוקים רוויי החמאה הקרויים סקונס (Scones), פשטידות בשר בבצק או בציפוי תפוחי אדמה ורוסטביף.