אף על פי שבכל עיר מתוירת באירופה תמצאו שכונות, ריכוזי חנויות ומרכזי קניות הפונים לקהלים ולעומק כיס שונים, עדיין כל עיר היא בעלת מאפיינים ייחודיים, שונים במקצת בכל הקשור לקניות.
באמסטרדם, למשל, מרבית התיירים לא יעמדו בפיתוי שבפתיחת הארנק עם הכניסה למאגנה פלאזה. המבנה המרשים, שבעבר שימש את בית הדואר העירוני, נחשב כיום לאחד ממרכזי הקניות הנאים באירופה. חולי קניות שיבקרו באמסטרדם גם לא יחלימו אם לא יבקרו בקלוורסטראט, מדרחוב קניות שבודדים התיירים המצליחים להתחמק מהגעה אליו. לכל אורך הרחוב מאות חנויות שבהן כל העולה על יד דמיון התייר האובד, החל מגאדג'טים, צעצועים, מזכרות, מיני מלבושים לצד חליפות מעצבים.
בברלין מרוכזים אתרי עלייה לרגל לקניינים מדופלמים בפרידריכשטראסה ובקו דאם. מבנה הסוני סנטר יותיר בוודאי חובבי ארכיטקטורה פעורי פה, אבל גם הזאטוטים והמתבגרים שבחבורה ייגרמו להוריהם לפתוח את הכיס ברוחב לב במרכז סוני ולגולנד דיסקברי סנטר. לאלו מביניכם שקניות היא עול יותר מאשר הנאה, כדאי לרכז את כל הבקשות מהילדים ומהשכנים לחצי יום או יום באזור מרוכז שקרוב לוודאי כי נמצאים בו כמה שיותר סוגי חנויות ענק ובתי כלבו. כך תוכלו לחזור במהרה רגועים ומאושרים למסלול הטיול המקורי, בלי סחיבת שקיות ובדיקת תוויות מחיר בידיים רועדות. עם זאת, חשוב שתזכרו לחשב את השעות האלו בעת תכנון הטיול.