

מוזיאון קוניאק-ז'יי
Musée Cognacq-Jay

המוזיאון נוסד בשנת 1920 על ידי אחד מסוחריה העשירים של פריז, ארנסט קוניאק ורעייתו לואיז ז'יי. הוא מבוסס על אוסף של יצירות אמנות מהמאה ה-18 שבני הזוג אספו בקפידה במהלך חייהם והורישו לעיריית פריז במותם . בין השאר מוצגים במקום ציורים של אנטואן ואטו, ז'אן פרגונר, רמברנדט ואן ריין, ג'ושוע ריינולדס ופרנסואה בושה.
המוזיאון שוכן בבניין היפיפה של Hôtel Donon שמאופיין באדריכלות פנים מרהיבה ומאוכלס בפריטי ריהוט ששומרו בקפידה. מכיוון שאין דמי כניסה למקום, מומלץ לפחות להציץ פנימה ולהתרשם.
המוזיאון שוכן בבניין היפיפה של Hôtel Donon שמאופיין באדריכלות פנים מרהיבה ומאוכלס בפריטי ריהוט ששומרו בקפידה. מכיוון שאין דמי כניסה למקום, מומלץ לפחות להציץ פנימה ולהתרשם.
- ג'-א' 17:00-10:00, ב' סגור
- הכיסה לתצוגת הקבע ללא תשלום; כניסה לתערוכות מתחלפות בתשלום
- 8 Rue Elzévir
- 33-1-402-707-21
- לאתר הרשמי
- במטרו - קו 8 לתחנת Chemin Vert; קו 1 לתחנת Saint-Paul
- מצאתם טעות? המקום נסגר? עדכנו אותנו!
עוד על פריז
-
בשנים האחרונות האופניים הפכו לכלי התחבורה...
-
רצוי לקנות במטרו חבילה של 10 כרטיסים (לפחות)....
-
דירת חדר עם מטבחון הינה נוחה ביותר למגורים...
-
למי שזה אינו הביקור הראשון בפריז, מומלץ מוזיאון...
-
חלק ממתחם היכל הצדק. מקום זה תפקד בתקופות...
עוד תרבות בפריז: Musée de l'Histoire de la Médecine,  Musée du Fumeur,  Le Musée Gourmand du Chocolat,  UGC ORIENT EXPRESS,  מוזיאון מונמרטר,  Maison de l'UNESCO,  המוזיאון לאמנות נאיבית