פריז היא גן עדן לחובבי המזון המשובח לכל סוגיו. מומלץ לשים לב להגדרות של סוגי המסעדות בפריז: ביסטרו (Bistrot) הוא בר/מסעדה המציע מנות מקומיות, בשרים קרים ויינות מקומיים במחירים נמוכים ובאווירה בלתי-רשמית; בראסרי (Brasserie) הוא מקום שבו מגישים ארוחות בסיסיות פשוטות מתפריט מצומצם במשך כל שעות היום. בפסגה נמצאת המסעדה (Restaurant), שבה מוגשות ארוחות בשעות מסוימות, מתפריט קבוע מראש או על פי בחירה מהתפריט המלא. על השולחנות פרושות מפות וההגשה היא לפי כל כללי הטקס. פריז ידועה גם בדברי המאפה שלה - הבאגטים, העוגות והקרואסונים. לחם טרי תמצאו במאפייה - בולנז'רי (Boulangerie), אך הפינוק האמיתי הוא הקונדיטוריה הצרפתית - הפטיסרי (Patisserie).