רומא, כבירתה של איטליה, מזמנת מפגש קולינרי מרתק עם המטבח האיטלקי על כל אזוריו, וכן עם שלל מסעדות בינלאומיות משובחות. בנוסף, בעקבות נוכחותה הוותיקה של הקהילה היהודית בעיר, במסעדות רומא מוגשות גרסאות לא כשרות למאכלים יהודיים. באופן מסורתי מתחלקות המסעדות באיטליה לכמה קטגוריות, שהפכו לפחות מובחנות במשך השנים: ריסטורנטה (Ristorante) - מסעדה קלאסית ויקרה יחסית; פיצריה (Pizzeria) - מקום המתמחה בפיצה ובפסטה; טרטוריה (Trattoria) ואוסטֵריה (Osteria) - מסעדות המגישות בעיקר אוכל מסורתי, בסיסי וזול; והטבולה קלדה (Tavola Calda) - מקום שיש בו כריכים וסלטים מוכנים.