מוזיאון פיקאסו
Carrer de Montcada 15-23, Barcelonapois:visit-website
pois:about
מוזיאון פיקאסו שברובע אל רבאל (El Raval) הוא המוזיאון הפופולרי ביותר בברצלונה, המתפרש על פני חמישה בתי מגורים של אצילי העיר מימי הביניים (באחוזה שהארכיטקטורה שלה לבדה מצדיקה ביקור במקום), ומלווה את התפתחות יצירתו של האמן הנודע. יש בו תערוכות קבועות של אלפי ציורים ורישומים של פיקאסו, ולצדן תערוכות מתחלפות מעניינות, והביקור מומלץ מאוד גם עבור אלה שאינם חובבי אמנות. לפיקאסו היה חיבור חזק לעיר ברצלונה, בה הוא חי ולמד, בעיקר בשכונת וולה (Ciutat Vella) בין השנים 1895-1904, חיבור שבא לידי ביטוי ברבות מ...
pois:also-like
pois:booking-available
הרובע הגותי (Barri Gòtic)
הרובע הגותי הנפלא שבלב העיר העתיקה החל להתפתח עוד בתקופה הרומית והוא כולל את הקתדרלה הגותית והחצר המיוחדת שלה, היכלים מפוארים, בניינים בני מאות שנים, מוקדי שופינג מודרניים, כיכרות וסמטאות מלאות חן ובהן בתי קפה וחנויות קטנות. ייחודו של הרובע באווירה מלאת הקסם שלו - הסמטאות הצרות בנויות כמבוך ומתפתלות מכיכר קטנה אחת לאחרת, בין חנויות, כנסיות, ארמונות מימי הביניים ושרידים מהתקופה הרומית. שיטוט ברובע הוא חובה לכל מי שמבקר בעיר, ומומלץ להקדיש זמן לטיול באזור שבו היה "הקאל" (El Call) - הרובע היהודי העתיק, אחת השכונות היפות והייחודיות ביותר בבירת קטלוניה. מבנים ידועים כמו בניין הממשלה של קטלוניה, בניין העירייה של ברצלונה, הארמון המלכותי (Palau Reial) וקתדרלת אולליה הקדושה - מבנה גותי עוצר נשימה ביופיו שנבנה לאורך מאות שנים - קוראים כולם לרובע הגותי בית. בנוסף, ממש על גבול הרובע הגותי שוכן אחד משוקי האוכל הססגוניים, האיכותיים והמפורסמים בעולם ואחד העתיקים ביותר באירופה - לה בוקריה (La Boqueria), ששום ביקור ברובע הגותי לא יהיה שלם בלעדיו.
pois:booking-available
הרמבלה (La Rambla)
בראשיתה היתה הלה רמבלה רחוב צר שעבר לאורכו של נחל שזרם בעיר, ליד חומות העיר העתיקה, ונשפך אל מימי הים התיכון. במרוצת השנים הנחל יוּבּש וערוצו לשעבר הפך לעורק הראשי של העיר המהווה את אחד המוקדים התיירותיים הגדולים בעולם. את האווירה הייחודית בשדרה המרכזית ולב ליבה של ברצלונה לא ניתן לפספס: טיול בשדרה והליכה תחת העצים המשובצים לאורכה הם אטרקציה תרבותית בפני עצמה. לאורך השדרה הצבעונית, הססגונית והתוססת תמצאו שפע של חנויות מותגים ומזכרות קטנות וגדולות, בתי קפה, מסעדות, בניינים מעניינים ומופעי רחוב מגוונים הכוללים מוזיקאים, רקדנים ופסלים אנושיים. מהרמבלה ניתן להכנס לשוק לה בוקריה (Mercat de la Boqueria) המפורסם, מהשווקים המקוּרים הידועים ביותר בעולם, המציע מגוון עצום מכל הטוב שיש הקולינרי שיש לבירה הקטלאנית להציע למבקרים בה. פסיפס האבנים המרשים של אמן האוונט-גארד הקטלוני הידוע חואן מירו מקשט את המדרכה במרכזה של הרמבלה. השדרה נמתחת מכיכר קטלוניה (placa de catalunya) היפיפיה, מוקפת הפסלים והמזרקות שממנה אפשר להתחיל לטייל, לאורך השדרה עד לאנדרטת קולון (Mirador Del Colón), פסלו העצום של מגלה הארצות כריסטופר קולומבוס הנמצא בקצה השני ומצביע, איך לא, לכיוון הים. הרובע הגותי (barri Gòtic) הקסום מתחבר גם הוא לשדרה, ומומלץ ביותר לסייר בסמטאות הצרות ומרוצפות האבן שלו, להביט במבנים העתיקים מימי הביניים, ולסייר בחנויות, בבתי הקפה ובמסעדות שלו. שכונת אל רוואל (El Raval), ביחד עם הרובע הגותי, היו שתי השכונות ההיסטוריות שתחמו את השדרה, ובשנים האחרונות, בשל מיקומה המרכזי, אל רוואל מושכת אליה צעירים רבים ומהווה גם היא מוקד בילויים בפני עצמו. שמה של הלה רמבלה מגיע מהמילה הערבית "חוֹל" (בדיוק כמו שמה של העיר הישראלית רמלה) ואומצה לשפה הקטלונית במשמעות של "ואדי". המשורר הנודע פדריקו גארסיה לורקה תיאר את הרמבלה כ"הרחוב היחיד בעולם שלא הייתי רוצה שייגמר".
pois:booking-available
כנסיית סגרדה פמיליה (Sagrada Familia)
הסגרדה פמיליה (La Sagrada Familia), שפירוש שמה הוא "המשפחה הקדושה", היא אחת הכנסיות המפוארות והמפורסמות בעולם, יצירת המופת של האדריכל הקטלוני הנודע אנטוניו גאודי. גאודי יצר במבנה המרהיב, שהוכרז על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית, עולם שלם של דמויות, ואופי המבנה הינו סיפור בלתי נגמר, כמו הבנייה עצמה שטרם הושלמה עד עצם היום הזה, עוד משנת 1882. על פי תוכניתו של גאודי, לקתדרלה 18 צריחים בסה"כ (שחלקם עדיין בבנייה) המסמלים את שנים עשר השליחים של ישו, ארבעת האוונגליסטים, מריה הבתולה וישו. במודל הקתדרלה שלוש חזיתות המסמלות את לידתו, מותו ותחייתו של ישו: החזית המערבית, חזית הייסורים (Passion), שבנייתה החלה כ-30 שנה לאחר מותו של גאודי; החזית המזרחית, חזית המולד (Nativity), שבנייתה החלה עוד בימיו של גאודי והושלמה כ-4 שנים לאחר מותו; והחזית הדרומית, חזית התהילה (Glory), שבנייתה החלה בשנת 2002. מלבד התכנון והבנייה, גאודי היה אחראי גם על האלמנטים הקישוטיים המרהיבים של סגרדה פמיליה, הכוללים אינספור פסלים ופיגומי פלדה, והוא הטביע בה סמלים שונים הלקוחים מהמיתולוגיה הגותית-נוצרית והמסורת הקטלונית, כדוגמת צבים, המסמלים את עוצמתה ויציבותה של הנצרות, לטאות, המסמלות את התפתחותה של הנצרות, ועוד. בבזיליקה עצמה ניצבים עמודים גבוהים זוויתיים, דמויי עץ, היוצרים אפקט של ביקור ביער מהאגדות, ולראשי הצריחים ניתן לעלות באמצעות מעלית ומדרגות (מדובר על 400 מדרגות, אך מומלץ לעלות ולראות את הנוף המרשים). הרעיון לבנייתה של הקדתרלה היה של מוכר הספרים ז'וזפ מריה בוקבלה (Josep María Bocabella) שייסד בשנת 1866 את האגודה הרוחנית של חסידי סאן חוזה (Asociación Espiritual de Devotos de San José), שמטרתה היתה קידום ערכי הנצרות. מבנה הקתדרלה המקורי עוצב בשנת 1877 על ידי האדריכל פרנסיסקו דה פאולה דל וילאר (Francisco de Paula del Villar), שהוזמן על-ידי האגודה של בוקבלה. בשל חילוקי דעות, שנגעו בעיקר לעלות חומרי הבנייה, הוחלף דל ויאר בגאודי, שבתורו שינה את עיצוב המבנה לחלוטין. גאודי החל בבניית הקתדרלה עוד בשנת 1883 וראה בבנייתה את פרוייקט חייו, עד כדי כך שבחר לחיות בה בשנותיו האחרונות, ובאולם התת-קרקעי של הקתדלרה (בקריפטה) נמצא קברו. מאז מותו של גאודי עמלו שרשרת של אדריכלים לסיים את העבודה על המבנה, שהפך לאחד מסמליה האולטימטיביים של העיר, ובנייתו הופסקה רק בזמן מלחמת האזרחים הספרדית. כיום בראש הפרויקט עומד האדריכל ג'ורדי בונט (Jordi Bonet i Armengol), שאביו לואיס בונט (Lluís Bonet i Garí) עבד תחת גאודי עצמו. השאיפה היא לסיים את הבנייה עד שנת 2026, לרגל 100 שנה לפטירתו של גאודי. עד אז, גם עם הפיגומים והמנופים, סגרדה פמיליה היא עדיין אתר חובה שלא כדאי לפספס.
pois:booking-available
שוק לה בוקריה (Mercado de La Boqueria)
השוק המפורסם ביותר בברצלונה ואחת האטרקציות המרכזיות של העיר, שוק לה בוקריה הוא אזור מקורה שהועבר לשדרת לה רמבלה המפורסמת באמצע המאה ה-19. עד שנת 1842 ניצב במקום מנזר הכרמליתיות היחפניות, אך המנזר נשרף במהומות שפרצו ברחבי קטלוניה במחאה על דרישת הכנסייה מהאיכרים, שעיבדו את חלקותיהם בסמוך למנזרים, לשלם לה מס על הקרקע, ואם תתבוננו היטב תוכלו עדיין להבחין בשורת העמודים שהקיפה את חצר המנזר. האזכור הראשון של שוק הבוקריה הוא מתחילת המאה ה-13, שם מתואר השוק כמתחם לממכר בשרים ליד שערי העיר העתיקה, ומאז עבר השוק הנודע גלגולים רבים עד שהגיע לתקן האיכות שהוא מהווה היום, מרכז אמיתי של תרבותית קטלאנית אותנטית. לאורך השבוע (מלבד ימי א') אפשר למצוא בשוק דוכנים לממכר פירות וירקות, בשר על סוגיו וחלקיו השונים וכן דוכנים לפירות ים ודגים טריים, בהם סרטנים, קלמארי ושלל מיני צדפות. יש בשוק גם דוכנים לתבלינים, לזיתים ואפילו דוכנים מיוחדים לביצים בלבד, שבהם ניתן למצוא ביצים מכל סוג ובכל גודל. פזורים כאן גם דוכני טאפאס שונים המציעים סחורה טרייה במיוחד ועמוסים תמיד באנשים, והביקור בשוק, גם אם רק למטרות שיטוט בין הדוכנים, מבטיח חוויה ברצלונאית ייחודית.
pois:referrer-text