קולנוע פריז (Paris Theatre)

4 West 58th St., New Yorkבקר באתר

אודות

קולנוע פריז (Paris Theatre), הממוקם ממש בגבול הדרומי של הסנטרל פארק, הוא בית קולנוע הארט-האוס (Arthouse) הוותיק ביותר בניו יורק והיחיד ששרד במנהטן עם מסך יחיד ו-586 מושבים. האולם האלגנטי, הנערץ על ידי סינפילים, פתח את שעריו בשנת 1948 כשהשחקנית מרלן דיטריך גזרה את הסרט, ומאז התמקד בהקרנת סרטים זרים (בעיקר בשפה הצרפתית) ובסרטים עצמאיים. בשנת 2019 נטפליקס רכשה את בית הקולנוע והיא נוהגת לקיים בו הקרנות בכורה רבות לסרטים וסדרות מבית היוצר שלה. בשנת 2021 היא אף התקינה בו מקומות ישיבה חדשים וביצעה שיפורים נוספים, כמו התקנת מערכת סאונד חדשה של דולבי (Dolby). מאז, בית הקולנוע מתמקד בעיקר בהקרנת סרטים קלאסיים, לצד סרטים זרים וסרטי אמנות.

אתרים נוספים בסביבה

מרכז הקולנוע IFC

מרכז הקולנוע IFC הוא בית קולנוע שכונתי המשמר את תרבות בתי הקולנוע הקסומה של ניו יורק של פעם. ראשי התיבות בשמו של בית הקולנוע - IFC - מייצגים את "ערוץ הקולנוע העצמאי" (Independent Film Channel), וזהו למעשה מיזם של רשת שידורי הטלוויזיה איי-אמ-סי (AMC), המפעילה ערוץ בשם זה בטלוויזיה האמריקאית. במהלך השבוע מוצגים בחמשת האולמות שלו סרטים עצמאיים וכאלה שבדרך כלל אינם מגיעים להפצה מסחרית רחבה, ובימי שישי ושבת בחצות מוצגים בו סרטי קאלט. מדי חודש נובמבר נערך בו הפסטיבל הדוקומנטרי הגדול בארצות הברית - DOC NYC. פרט מעניין: המרכז, שנפתח לקהל בשנת 2005, שוכן במבנה בו שכן בעבר תיאטרון וויברלי (Waverly) ההיסטורי, המוזכר פעמים רבות במחזמר "שיער" (Hair) משנת 1968, כולל השיר "פרנק מילס" (Frank Mills) ששרה הדמות קריסי בסוף המערכה הראשונה.

פילם פורום (Film Forum)

בית הקולנוע פילם פורום (Film Forum), הממוקם בגבול שבין הגריניץ' וילג' וסוהו, הוא בית הקולנוע העצמאי היחיד ללא מטרות רווח בעיר ואחד הבודדים בארה"ב. בית הקולנוע פתח את שעריו בשנת 1970 כחלל הקרנה קטן לסרטים עצמאיים באפר ווסט סייד, עם 50 כיסאות מתקפלים, מקרן אחד ותקציב שנתי של 19,000 דולר, עבר כמה גלגולים, עד שבשנת 1990 עבר למשכנו הנוכחי. בית הקולנוע, הכולל ארבעה מסכים, מציג שתי תוכניות סרטים נפרדות ומשלימות - בכורות של סרטים עצמאים אמריקאים וסרטי אמנות זרים, ומבחר רפרטוארי הכולל קלאסיקות זרות ואמריקאיות, יצירות ז'אנר, פסטיבלים ורטרוספקטיבות של במאים.

האקדמיה למוזיקה של ברוקלין (BAM)

האקדמיה למוזיקה של ברוקלין (BAM) היא מוסד תרבות מוביל בניו יורק, שפועל מאז 1861 וממוקם בלב ברוקלין. היא נחשבת כבית בעיקר לאמנות חדשנית ועצמאית - תיאטרון, מחול, קולנוע, מוזיקה ואמנות חזותית, ומארחת אמנים מרחבי העולם לצד יוצרים מקומיים. האקדמיה כוללת מספר אתרים סביב שדרת לאפאייט והשכונה האופנתית פורט גרים (Fort Greene): בניין פיטר ג'יי שארפ (Peter Jay Sharp) בשדרת לאפאייט, המבנה ההיסטורי המרכזי של האקדמיה, כולל את אולם האופרה ע"ש הווארד גילמן (Howard Gilman Opera House) - אולם אופרה מפואר עם 2,109 מושבים שתוכנן ונבנה בתחילת המאה ה-20 על ידי האדריכלים הרטס וטאלנט (Herts & Tallant), שהיו אחראים גם על התיאטראות ליסאום (Lyceum Theatre) וניו אמסטרדם (New Amsterdam Theatre) בברודוויי. האולם היפהפה אירח במהלך השנים אמנים בעלי שם, כמו הרקדנית והכוריאוגרפית מרתה גְרָהם (Martha Graham), המוזיקאית לורי אנדרסון (Laurie Anderson), הרקדנית והכוריאוגרפית פיליפינה "פינה" באוש (Philippina "Pina" Bausch), המלחין פיליפ גלאס (Philip Glass), הזמר דייוויד בואי (David Bowie), הזמרת אדל (Adele), הזמר-יוצר רופוס ויינרייט (Rufus Wainwright), הקומיקאית שרה סילברמן (Sarah Silverman) ועוד רבים ומשובחים. הבניין גם כולל את בתי הקולנוע רוז (Rose Cinemas) - קומפלקס קולנוע הכולל ארבעה אולמות המציגים סרטים עצמאיים, זרים, תיעודיים, קלאסיקות ולהיטים; את סטודיו הילמן בעליית גג (Hillman Attic Studio) המשמש לחזרות והופעות קטנות; וה"באם קפה" (BAMcafé), המשמש להופעות אינטימיות ותערוכות. מתחם "באם סטרונג" (BAM Strong), הממוקם ברחוב פלוטון (Fulton St), כ-5 דקות הליכה מהבניין הראשי, כולל את תיאטרון הארווי (Harvey Theater) - אולם עם 874 מושבים, בעל עיצוב ייחודי המשלב אלמנטים היסטוריים עם מודרניים, המארח מופעים חדשניים וכולל גם את מסך הקולנוע שטיינברג (Steinberg Screen) - המציג בעיקר קלאסיקות וסרטים עצמאיים; את גלריית משפחת רודין (Rudin Family Gallery) - גלריה לאמנות חזותית הפתוחה לקהל הרחב ומציגה תערוכות מתחלפות; ואת מרפסת הפסלים ע"ש רוברט וו. וילסון (Robert W. Wilson Sculpture Terrace) - מרפסת חיצונית המציגה פסלים ואמנות חוצות. מתחם "באם פישר" (BAM Fisher), הממוקם ברחוב אשלנד פלייס (Ashland Place), צמוד לכניסה הצדדית של הבניין הראשי, נפתח בשנת 2012 ומתמקד בעיקר באמנות ניסיונית ובפעילויות קהילתיות, וכולל, בין היתר, את פישמן ספייס (Fishman Space) - המציג מופעים אינטימיים, מחול, תיאטרון ומולטימדיה ואת סטודיו הילמן (Hillman Studio) המשמש לחזרות, סדנאות והופעות קטנות. כדאי לדעת: בעוד שרוב ההופעות המרכזיות באקדמיה הן בתשלום, קיימות גם אפשרויות רבות ליהנות ממופעים חינמיים או בהנחות משמעותיות. מומלץ לבדוק את לוח האירועים באתר הרשמי ולהירשם מראש כאשר נדרש.

בתי הקולנוע ריגל (Regal)

רשת בתי הקולנוע ריגל (Regal) היא אחת מרשתות בתי הקולנוע הגדולות בארה"ב. לרשת ארבעה בתי קולנוע ברחבי מנהטן: בטיימס סקוור (Times Square), סמוך ליוניון סקוור (Union Square), בבאטרי פארק (Battery Park) ובאסקס מרקט (Essex Market). מלבד סידורי ישיבה רגילים או ישיבה בכורסאות מרופדות, בסניפים טיימס סקוור, יוניון סקוור ואסקס מרקט תוכלו ליהנות גם חוויית RPX - ריגל פרימיום אקספיריאנס (Regal Premium Experience), המשלבת מסך ענק, הקרנת לייזר משובחת, אפקטים קוליים מעולים ומקומות ישיבה סופר איכותיים. בסניפים טיימס סקוור ויוניון סקוור תוכלו ליהנות גם ממחוויית קולנוע בארבעה ממדים (DX4), ובסניף ביוניון סקוור גם מחוויית ScreenX – הקרנה פנורמית המציגה סרטים עם מסך מורחב, דו-צדדי, של 270 מעלות.
ברוכים הבאים לשיחור! היכנסו עכשיו ליצירת טיול החלומות שלכם
create a trip