סטודיו המריונטות (Marionety Truhlar)
Boleslavská 16, Vinohrady, Praguepois:visit-website
pois:about
אמנות הכנת המריונטות, בובות התיאטרון המופעלות באופן ידני באמצעות חוטים, היא אמנות צ'כית מסורתית. בסטודיו מייצרים בובות בטכנולוגיות מסורתיות ומשתמשים בחומרים טבעיים. ניתן להצטרף לסדנת ייצור במקום.
pois:also-like
עולם המים (Mořský svět)
עולם המים של פראג מתפרש על פני שטח של קילומטר רבוע. בתוך מכלי ענק מלאים במי אוקיינוס תמצאו יצורים ימיים מכל סוג, גודל וצבע, לרבות כרישי ענק. מושבות האלמוגים מרהיבות ביופיין, ואפקטים אור-קוליים מיוחדים יגרמו לכם להרגיש שאתם נמצאים מתחת לפני המים. החלל הפנימי מעוטר בציורי קיר ענקיים המתארים סצנות ימיות.
מבוך המראות בגבעת פטרין (Bludiste)
על גבעת פטז'ין, בתוך בניין דמוי טירה מהאגדות, נמצא מבוך משעשע. מי שיצליח לעבור דרכו בלי לתת למראות המתעתעות לבלבל אותו - ימצא את עצמו בסוף הדרך מול תמונת ענק תלת-ממדית שמתארת קרב עתיק על גשר קארל. אולם האטרקציה האמיתית מחכה בהמשך, ב"אולם הצחוק": 14 מראות קעורות וקמורות מעוותות את הדמות כך שקשה שלא לפרוץ בצחוק.
המזרקות המזמרות (Krizikova fontana)
באביב ובקיץ מתקיימות מדי ערב ארבע הופעות מדהימות במזרקות המזמרות, המשלבות מים, תאורה, מוזיקה ומחול. זרנוקי מים צבעוניים יוצרים באוויר שלל צורות ומסלולים, בהתאמה מלאה עם המוזיקה המתנגנת ברקע ועם הרקדנים המחוללים. קטעי סרטים, המוקרנים מדי פעם על המים, מוסיפים לקסם והופכים את המופע לחוויה מהפנטת. אין צורך להזמין מקום מראש, אך כדאי לבדוק באתר האינטרנט את התוכנייה כדי לבחור יצירה לטעמכם. בכל שעה עגולה מתחילה הופעה שונה.
הפלנטריום של פראג
ביקור בפלנטריום של פראג, הנחשב לאחד הטובים בעולם, יכול לקסום לכל ילד שוחר מדע ואסטרונומיה. מתחת לכיפה הגדולה, המעוצבת כשמיים מלאכותיים, מוצג על גבי מסך מיוחד מופע אינטר-גלקטי מרהיב העושה שימוש בפעלולי לייזר והדמיה של חלל. יש גם תערוכה אסטרונומית אינטראקטיבית, וכן אנימציות מחשב הפועלות בטכניקת מציאות מדומה (Virtual reality). למרבה הצער, רוב הפעילות בפלנטריום היא בשפה הצ'כית, אך בחודשי הקיץ מתקיימים בו מופעים גם בשפה האנגלית, כדאי לבדוק מראש את מועדיהם. שימו לב לא לבלבל בין הפלנטריום למצפה הכוכבים הפתוח המצוי על גבעת פטז'ין.
pois:referrer-text