Moscow On The Hudson
801 W. 181st St., New York, NY 10033בקר באתר
אודות
סופר מרקט המוכר בעיקר מוצרים מרוסיה כמו מבחר גדול של בשר מעושן, יינות וליקרים ואפילו צעיפים מסורתיים וצלחות מצויירות.
אתרים נוספים בסביבה
רשת המאפיות מגנוליה (Magnolia Bakery)
מאפיית מגנוליה (Magnolia Bakery) האיקונית היא זו שאחראית לשיגעון הקאפקייקס, אותן עוגות קטנות ואלגנטיות מצופות בקרם זרחני ומתוק.
הסניף הראשון והצנוע נפתח בשכונת גריניץ' וילג' בשנת 1996 ותוך כמה חודשים הפך לטרנד שסחף את העיר כולה, עשרות ניו יורקרים צבאו על הדלתות מפתיחה ועד סגירה, רק כדי לדדות החוצה הלומי סוכר ולהפציר בחבריהם להגיע גם. השאר, כמו שאומרים, היסטוריה.
מאפיות קאפקייקס צצו במנהטן כפטריות אחרי הגשם, עברו את הגשר לברוקלין ומשם השתלטו על כל חצי הכדור המערבי.
במקום או בנוסף לקאפקייקס אפשר לטעום פודינג בננה ועוגות קרם מושחתים, בראוניז ועוגיות ובעיקר עוגות גבינה מעולות. נסו את עוגת הגבינה עם הפקאנים והכרמל והמשיכו לזו עם השוקולד הלבן, כעת תוכלו למות מעונג.
כדאי לדעת: מלבד הסניף המקורי ברחוב בליקר, לרשת לא פחות מתשעה סניפים ברחבי העיר (פירוט תוכלו למצוא באתר הרשמי).
חנות השוקולד ז׳אק טורס (Jacques Torres)
את חנות השוקולד של ז׳אק טורס (Jacques Torres), המוכר גם כ"מר שוקולד", בתחנת גרנד סנטרל (Grand Central Terminal) תוכלו לזהות לפי ניחוח השוקולד הנישא למרחקים.
לאחר שתיכנסו לחנות גם תבינו כיצד אפשר להכין שוקולד באיכות של בוטיק פריזאי, אבל בסגנון הראוותני ובכמויות המסחריות, שהאמריקאים כה מצטיינים בהן. בניו יורק כמו בניו יורק, גם את המוצר הכי מושחת בעולם מכינים ללא חומרים משמרים או מרכיבים מעובדים, ואולי אפילו ייגרמו לכם להאמין כי דיאטת שוקולד זה טרנד הבריאות הבא. גם אם אתם לא בעלי חולשה למתוקים אבל מבקרים בעיר בחודשי החורף, אל תוותרו על כוס שוקו מהביל לצד עוגיית שוקולד צ׳יפ עסיסית, ובחודשי הקיץ, אל תוותרו על כדור גלידה מרענן.
כדאי לדעת: חנות הדגל של טורס נמצאת בשכונת דמבו האופנתית בברוקלין ותוכלו למצוא את השוקולדים שלו גם במעדניית זבאר'ס (Zabar's) המפורסמת.
שוק האוכל סמורגסבורג (Smorgasburg)
שוק האוכל סמורגסבורג (Smorgasburg), שזכה לכינוי "הוודסטוק של האוכל" על ידי הניו יורק טיימס, הוא שוק אוכל פתוח שהושק בשנת 2011.
השם סמורגסבורג הוא שילוב של המילים "סְמֵרגוֹסבּורד" (Smörgåsbord) - המתארת בופה מנות קטנות סקנדינביות, שהפכה להיות כינוי בינלאומי לארוחה בעקבות הסמרגוסבורד שהגישה המשלחת השוודית בתערוכה העולמית של ניו יורק בשנת 1939, ו-"ויליאמסבורג" (Williamsburg) - המיקום המקורי של השוק.
כיום השוק מתקיים בשלושה מיקומים - שניים בברוקלין, בוויליאמסבורג ובפארק פרוספקט (Prospect Park), ואחד במנהטן, ברחוב פולטון (Fulton), במרכז הסחר העולמי (World Trade Center), ופועל בכל סוף שבוע מאפריל עד אוקטובר: במנהטן בימי שישי, בוויליאמסבורג בימי שבת ובפארק בימי ראשון.
תוכלו למצוא בשוק עשרות דוכני מזון ומשקאות מכל סוג שתחפצו, מטאקו הודי לכריכים בוליביים ועד המבורגרים טבעוניים, מטורטיה מהונדורס, ברד יפני ועד צ'יזבורגר אמריקאי.
כדאי לדעת: השוק התרחב גם ללוס אנג'לס ומיאמי וגם מופיע מעת לעת כ"פופ-אפ" במקומות שונים, כך שמומולץ תמיד להתעדכן באתר הרשמי.
מאפיית לוין (Levain Bakery)
עזבו אתכם מהחיפוש אחר הגביע הקדוש, ייתכן שנמצאה עוגיית השוקולד צ'יפס הטובה בעולם. שלא לומר הגדולה בעולם. מגוון די מצומצם של עוגיות אופים בכוך הפצפון הזה, אבל כל אחד הוא סמל לשלמות: שוקולד, וניל, קרמל וקוקוס חמאת בוטנים וצימוקים. אל תרתעו מהתור הארוך, הוא מתקדם במהירות ובכל מקרה ההמתנה יותר ממשתלמת. אפשר ללוות את מכת הסוכר הזו בכוס חלב או בקפה, ומכיוון שהמקום פצפון עדיף להתאפק ולקחת את כל התענוג לרחוב הסמוך או לפארק.
כדאי לדעת: למאפייה מספר סניפים ברחבי העיר.
ברוכים הבאים לשיחור! היכנסו עכשיו ליצירת טיול החלומות שלכם