דה ביטר אנד (The Bitter End)
147 Bleecker St., New Yorkבקר באתר
אודות
מועדון ההופעות דה ביטר אנד (The Bitter End), הממוקם בגריניץ' וילג', פתח את שעריו בשנת 1961, שינה את שמו ל"דה אט'ר אנד" (The Other End) בשנת 1975 ולאחר מספר שנים חזר לשמו המקורי.
המועדון קטן למדי, אבל האווירה האינטימית, ההיסטוריה המפוארת והעובדה שהוא אפילו הוצג על מספר עטיפות אלבומים, הופכים אותו לאיקוני במיוחד.
ברשימת האמנים שהופיעו לאורך השנים תמצאו שמות כמו סטיבי וונדר, בוב דילן, ג'וני מיטשל, ליידי גאגא, וודי אלן, בילי קריסטל, ג'ורג' קרלין, ניל דיימונד, נורה ג'ונס, ועוד רבים, אך כיום מופיעים בו בעיקר אמנים מתחילים ופחות מוכרים.
במועדון גם הוקלטו לא מעט אלבומים בהופעה חיה, כולל אלו של קרטיס מייפילד, פיט סיגר ורנדי ניומן.
אתרים נוספים בסביבה
רדיו סיטי מיוזיק הול: סיור מאחורי הקלעים
רדיו סיטי מיוזיק הול (Radio City Music Hall), השוכן במרכז רוקפלר (Rockefeller Center), הוא אחד מאולמות המופעים הידועים ביותר בארה"ב.
הבניין המרהיב הוא פרי מוחו של מפיק מופעי הווֹדְווִיל (Vaudeville) סמואל "רוקסי" רוטאפל (Samuel "Roxy" Rothafel) שהשיק את המקום בדצמבר 1932 עם מופע במה מפואר במיוחד שכלל את האמנים הלוהטים של אותה תקופה, בהם ריי בולג'ר (Ray Bolger), "דוק" רוקוול (Doc" Rockwell"), מרתה גרהם (Martha Graham), פטריסיה באומן (Patricia Bowman) ולהקת הריקודים המפורסמת - הרוקטס (The Rockettes), במקור הרוקסיטס (Roxyettes), המשלבת אלמנטים של ג'אז, סטפס ובלט, שהשיא שלה הוא מופע חג המולד השנתי המתקיים במקום גם כיום.
האולם עוצב על ידי האדריכל האמריקאי אדוארד דורל סטון (Edward Durell Stone) בסגנון האר-דקו, שהשימוש בקווים החדים שלו שברו את המסורת של עיטורי הרוקוקו שהיו אופייניים לאולמות מופעים באותה תקופה. המעצב האמריקאי דונלד דסקי (Donald Deskey) היה אחראי על עיצוב הפנים. הוא עיצב בעצמו חלק מהטפטים, הרהיטים ועיצובים נוספים באולם והזמין מעצבים ואמנים נוספים לתרום מכישרונם, כמו מרגריטה מרגנטים (Marguerita Mergentime) ורות ריבס (Ruth Reeves) שעיצבו את השטיחים ואת הבדים המכסים את הקירות, הפסל רנה פול צ'מבלן (Rene Paul Chambellan) שעיצב שישה לוחות ברונזה של דמויות וודוויל (הממוקמים בלובי), האדריכל הנרי ורנום פור (Henry Varnum Poor) שעיצב את כל גופי הקרמיקה, במיוחד את בסיסי התאורה, הצייר היפני-אמריקאי יסואו קוניושי (Yasuo Kuniyoshi) שיצר את ציור הקיר המופלא בטרקלין הנשים בקומת הביניים השנייה, הצייר הפולני-אמריקאי ויטולד גורדון (Witold Gordon) שיצר את ציורי הקיר "מפות העולם" (Maps of the World) ל"חדר הניקוטין" (טרקלין הגברים) ואת "ההיסטוריה של הקוסמטיקה" (History of cosmetics) לטרקלין הנשים במפלס התחתון, ועוד אמנים רבים.
האולם אירח לאורך השנים שלל מופעים וטקסים, מהופעת הבכורה הרשמית של פרנק סינטרה בניו יורק, טקס פרסי האמי, פרסי הטוני, דראפט ה-NFL, טקס פרסי MTV, מליידי גאגא וטוני בנט, מאריתה פרנקלין ועד הארי סטיילס.
גם כיום תוכלו כמובן ליהנות ממופעים שונים המוצגים במקום, אבל בסיור מאחורי הקלעים של הארמון המפואר הזה תוכלו לחוות באמת את ההיסטוריה המפוארת שלו ולבחון מקרוב את היצירות המופלאות שאמנים רבים - אדריכלים, ציירים ומעצבים, הותירו במקום.
בסיור המודרך, הנמשך כשעה, תוכלו לקבל הצצה אל מאחורי הקלעים, להתפעל מהארכיטקטורה האיקונית של המקום, להסתובב בחללי הפנים המרהיבים ביופיים, כולל האודיטוריום המפואר, טרקלין הנשים וסוויטת רוקסי (VIP Roxy), שבה התארחו מפורסמים כמו אלטון ג'ון ואלפרד היצ'קוק ולסיום אפילו לפגוש רקדנית מלהקת הרוקטס.
מדיסון סקוור גארדן (Madison Square Garden)
המדיסון סקוור גארדן (Madison Square Garden), המוכר גם פשוט כ"גארדן" או בראשי התיבות שלו אם-אס-ג'י (MSG), ממוקם במידטאון מנהטן, בין השדרה השביעית והשמינית מרחובות 31 עד 33, מעל תחנת פנסילבניה, פן סטיישן (Pennsylvania Station).
הגארדן, שזה לכינויים "המכה של הספורט והבידור" ו"ההיכל המפורסם בעולם", מארח למעלה מ-300 אירועים בשנה, מהוקי קרח מקצועי, כדורסל מקצועי, קונצרטים, איגרוף, מופעי קרח, קרקסים ועוד, והוא ביתם של הניו יורק ריינג'רס (New York Rangers) מליגת ההוקי הלאומית, ה-NHL, והניו יורק ניקס (New York Knicks) של איגוד הכדורסל הלאומי, ליגת ה-NBA.
ברשימת האמנים שהופיעו בו לאורך השנים תמצאו שמות כמו פרנק סינטרה, אלביס פרסלי, מייקל ג'קסון, מדונה, להקת קווין, U2, בוב דילן, פול מקרטני, ליידי גאגא, הרולינג סטונס, טיילור סוויפט, בילי ג'ואל (שהופיע בהיכל לא פחות מ-150 פעמים), אלטון ג'ון (שהופיע בהיכל 64 פעמים) ועוד רבים ומשובחים.
גם אמנים ישראלים הופיעו על הבמה הענקית הזו בעבר: בשנת 2015 הזמר פאר טסי הופיע בהיכל במסגרת משחקי קדם העונה של מכבי תל אביב, בשנת 2017 הזמר שלמה ארצי הופיע באולם התיאטרון, בשנת 2022 הזמרת נגה ארז הופיעה במסגרת מופע חימום ללהקת פלורנס אנד דה מאשין (Florence and the Machine), ובשנת 2023 הזמר ישי ריבו היה לזמר הישראלי הראשון שהופיע באולם הופעה מלאה.
המדיסון סקוור גארדן שאנו מכירים היום, אינו האצטדיון המקורי. ההיכל הראשון נבנה בשנת 1879, בכיכר מדיסון, ושימש בעיקר כאוהל קרקס. בשנת 1890 הבניין הזה נהרס, כדי לפנות מקום לגרסה חדשה באותו מקום ממש.
בשנת 1925 הגארדן עבר לצומת של רחוב 50 והשדרה השמינית, עד לפתיחת האולם הנוכחי בשנת 1968.
כדאי לדעת: אם לא רכשתם כרטיס להופעה או משחק, תמיד תוכלו להצטרף לסיור מודרך רשמי, הנמשך כשעה, שייקח אתכם לאזורים מאחורי הקלעים. מחדרי ההלבשה של הניקס והריינג'רס, לסוויטות היוקרה ועד לגשר צ'ייס (Chase Bridge) ממנו תזכו לתצפית ייחודית על התקרה הקעורה האיקונית. פרטים נוספים על הסיור המודרך ניתן למצוא באתר הרשמי.
תיאטרון אפולו (Apollo Theatre)
תיאטרון אפולו (Apollo Theatre) הוא אחד מהיכלי המוזיקה ההיסטוריים והמפורסמים בניו יורק ובארה"ב כולה, שמהווה את אחד אבני הדרך של התרבות האפרו-אמריקאית. התאטרון נוסד בשנת 1913 והתפרסם כמקום שנתן במה לחובבנים רבים שגדלו להיות מיטב האמנים של עידן הרנסאנס של הארלם. לאחר שבשנות ה-70 דעך מעמדו, הוא נקנה ושופץ על ידי עיריית ניו-יורק בשנות ה-90, וכיום הוא אחד ההיכלים המבוקשים והפעילים בניו-יורק. התיאטרון מארח מופעים רבים, מוזיקלים ואחרים, ועדיין שומר על היותו אחד מבמות הסטנד-אפ הטובות בעולם.
קרנגי הול (Carnegie Hall)
אולם ההופעות קרנגי הול (Carnegie Hall) ידוע בארכיטקטורת הרנסנס המרהיבה שלו, באקוסטיקה יוצאת הדופן וברשימת המוזיקאים המפורסמים שפארו את הבמות שלו, מקלאסי ועד ג'אז, פולק ועד מוזיקה פופולרית, מהביטלס וג'ודי גרלנד ועד מאהלר וצ'ייקובסקי.
האולם, אחד ממבני התרבות ההיסטוריים של אמריקה, נבנה בשנים 1889-1891 ביוזמתו של התעשיין והפילנתרופ אנדרו קרנגי (Andrew Carnegie), ובעיצובו של האדריכל ויליאם טותיל (William Tuthill).
למעשה, קרנגי הול, הכולל סה"כ 3,671 מושבים, מורכב משלושה מבנים המסודרים בצורת "L"; כשכל מבנה מכיל את אחד מאולמי ההופעות: הבניין המקורי הוא בניין מלבני בפינת השדרה השביעית ורחוב 57 ובו נמצא האולם הגדול מבין השלושה - אודיטוריום שטרן/במת פרלמן (Stern Auditorium\Perelman Stage) בעל 5 קומות.
באגף המזרחי, הממוקם לאורך רחוב 57, נמצא אולם רסיטל וייל (Weill Recital), ובאגף הדרומי, בשדרה השביעית וברחוב 56, נמצא אולם זנקל (Zankel).
בשנת 1991 נפתח בקומה השנייה של האולם מוזיאון רוז (Rose Museum), המציג את ההיסטוריה של קרנגי הול באמצעות למעלה מ-400 אוצרות ארכיון, כמו תוכניות קונצרטים נדירות, תצלומים, פוסטרים, כתבי יד מוזיקליים וסרטונים.
המוזיאון פתוח לציבור ללא תשלום בימים שני-שבת (בהתאם ללוח הזמנים של האולם) וגם לפני קונצרטים ובהפסקות של אירועים.
כדאי לדעת: קרנגי הול מציע גם סיורים מודרכים בתשלום, בהם תוכלו לשמוע סיפורים על רגעי מוזיקה אגדיים, ללמוד עובדות מהנות ופחות ידועות, ולהיחשף לסודות על האקוסטיקה המפורסמת של האולם. פרטים נוספים על הסיורים תוכלו למצוא באתר הרשמי.
ברוכים הבאים לשיחור! היכנסו עכשיו ליצירת טיול החלומות שלכם