מוזיאון הקולנוע
36-01 35 Avenue, New York, NY, United Statesבקר באתר
אודות
מוזיאון הקולנוע בקווינס הוקם ב-1977 במבנים שהיו עד אז אולפני קרופמן-אסטוריה. במוזיאון מוצג האוסף הגדול ביותר בארצות הברית לפריטים ולחפצים ממהיסטוריה של הקולנוע: ציוד טכני, צילומים, תלבושות, כרזות, תפאורה ועוד. חלק מהמוצגים והתערוכות מתאימים לבילוי משפחתי ובסופי שבוע נערכות כאן הקרנות של סרטי ילדים ואחריהן ניתן להצטרף לסיור מודרך.
אם אתם חובבי קולנוע, תדעו שכאן תוכלו לראות את בובת יודה ששימשה לסרט מלחמת הכוכבים וגם לא מעט בובות ותחפושות מפורסמות אחרות.
אתרים נוספים בסביבה
לחצו להזמנה
מוזיאון ברודווי
מוזיאון ברודווי (Museum of Broadway), השוכן בלב טיימס סקוור, מציע לכם לצאת למסע אינטראקטיבי לאורך ההיסטוריה המפוארת של אחד מהמותגים המוכרים והאהובים בעולם, מראשיתו ועד ימנו.
בביקור במוזיאון הייחודי, שעוצב ע"י צוות של מעצבים, אמנים והיסטוריונים בעלי שם בינלאומי, תוכלו להיחשף לרגעים פורצי דרך בהיסטוריה המפוארת של ברודווי - הרגעים שדחפו גבולות יצירתיים, ערערו על נורמות חברתיות וסללו את הדרך לאלה שילכו בעקבותיו.
את המסע שלכם תתחילו בחדר המפות (The Map Room), בו תוכלו לחוות באמצעות מיצג וידאו את המעבר של התיאטראות מהרובע הפיננסי (Financial District), ליוניון סקוור (Union Square) והראלד סקוור (Herald Square), עד לטיימס סקוור התוססת של ימינו.
משם תמשיכו דרך ציר הזמן (Timeline) לתערוכה שתחשוף בפניכם את ההיסטוריה של ברודווי מראשיתו ועד ימנו, תוכלו ללמוד על חלוצי התיאטרון ולחוות מקרוב כמה מהמחזות האהובים ביותר בכל הזמנים, באמצעות למעלה מ-1000 תלבושות אותנטיות, אביזרי תפאורה, חפצים ומזכרות, מג'קט הג'טס (Jets) מ"סיפור הפרברים", השמלה האדומה האיקונית מ"אנני", ועד הפאה שחבשה השחקנית פטי לופון (Patti LuPone) בהופעת הבכורה של "אוויטה" בשנת 1979.
בסיום ציר הזמן תוכלו לקבל הצצה "מאחורי הווילון" ולגלות כיצד נוצר הקסם של מופע ברודווי בתערוכה מיוחדת המוקדשת לאנשי המקצוע המוכשרים - על הבמה ומחוצה לה - שמפיחים חיים במחזות בברודווי מדי ערב.
לצד התערוכה הקבועה, המוזיאון מציג גם תערוכות מתחלפות המוקדשות לתקופות השונות מההיסטוריה המפוארת של התיאטראות או למחזה מסוים מהרפרטואר העשיר.
שימו לב: בימי שני-רביעי המוזיאון נסגר למבקרים החל מהשעה 14:30. בנוסף, בתקופת החורף המוזיאון נסגר מוקדם גם בימים נוספים. מומלץ להתעדכן מראש באתר הרשמי טרם ההגעה.
מוזיאון בנקסי (Banksy)
מוזיאון בנקסי (Banksy Museum), שפתח את שעריו בשנת 2024, מציע הצצה מרתקת לעולמו של אמן הרחוב הבריטי הנודע בנקסי, שזכה לתשומת לב עולמית בזכות הביקורת החברתית שהוא מביע באמצעות יצירותיו, בעיקר על אי שוויון ואלימות.
בביקור במוזיאון הייחודי, הנפרש על פני למעלה מ-1300 מ"ר והמציג למעלה מ-160 ציורי קיר משוחזרים בגודל טבעי שנוצרו ע"י מספר אמני רחוב אנונימיים, תהיה לכם ההזדמנות לקבל השראה מעבודתו, להעריך את גאונותו האמנותית ולחקור את ההשפעה שיש לאמנותו על החברה.
המוזיאון מנסה לשחזר את החוויה של להיתקל ביצירה של בנקסי ברחוב, אז בשיטוט שלכם במתחם תסתובבו גם בין מכסי ביוב מזויפים, פסולת המסודרת בצורה אמנותית ואפילו קירות מפוברקים המדמים קירות לבנים או בטון.
לצד אמנות הרחוב האיקונית, התערוכה מציגה גם חלק מעבודות הסטודיו של האמן, כמו גם אלמנטים ויזואליים וסרטוני וידאו מונפשים.
פלאשינג מֶדוס
פלאשינג מֶדוס הוא הפארק השני בגודלו בעיר ניו יורק רבתי, הוא נמצא בקווניס והתקיימו ביו הירידים העולמיים של 1934 ו-1964.
מוזיאון גוגנהיים (Guggenheim)
מוזיאון גוגנהיים (Guggenheim), או בשמו המלא - מוזיאון סולומון ר. גוגנהיים, תוכנן בשנת 1959 על ידי האדריכל הידוע פרנק לויד רייט (Frank Lloyd Wright), הנחשב לגדול האדריכלים האמריקאים בכל הדורות, ומגדולי האדריכלים המודרנים בעולם במחצית השנייה של המאה ה–20.
המבנה הוא בעל צורה אצטרובלית מיוחדת (יש האומרים שהוא דומה בצורתו לעוגת גבינה בקומות), ועל קירותיו המשופעים מוצגות תערוכות קבועות של אמנות אימפרסיוניסטית ופוסט-אימפרסיוניסטית, מודרנית ועכשווית, וכן תערוכות מתחלפות.
במוזיאון אוסף מרשים של אמנות מודרנית ותוכלו לראות בו יצירות מופת של אמנים כמו פבלו פיקאסו (Pablo Picasso), וינסנט ואן גוך (Vincent van Gogh), פול סזאן (Paul Cézanne), אדגר דגה (Edgar Degas), פול גוגן (Paul Gauguin), אדואר מאנה (Édouard Manet), קלוד מונה (Claude Monet), פייר-אוגוסט רנואר (Pierre-Auguste Renoir), מארק שאגאל (Marc Chagall), וסילי קנדינסקי (Wassily Kandinsky), רובר דלונה (Robert Delaunay), אלכסנדר ארכיפנקו (Alexander Archipenko) ועוד רבים.
אוסף המוזיאון כולל גם יצירות מופלאות של פיט מונדריאן (Piet Mondrian), מרינה אברמוביץ' (Marina Abramović), איי וייוויי (Ai Weiwei), יוזף אלברס (Josef Albers), ג'ון בלדסארי (John Baldessari), רודולף באואר (Rudolf Bauer) ועוד - אותן ניתן לראות בתערוכות מתחלפות המתמקדות באמן ספציפי, תקופה היסטורית או הקשר נושאי.
כדי ליהנות מהחוויה עד הסוף מומלץ להתחיל בקומה העליונה ולרדת לאט ובשיטתיות במורד המתפתל. כך לא תפספסו את התערוכות והגלריות השונות. כמו כן, מומלץ להוריד לטלפון הנייד את המדריך הדיגיטלי של המוזיאון, אותו ניתן למצוא באפליקציית האמנות והתרבות בלומברג קונקטס (Bloomberg Connects). רק אל תשכחו להביא איתכם אוזניות.
כדאי לדעת: מדי יום בשעה 14:00 תוכלו להצטרף לסיור מודרך (הכלול במחיר הכרטיס) וללמוד על הארכיטקטורה האיקונית של המוזיאון. הסיור, הנמשך כ-30 דקות, יוצא מקומת הרוטנדה הראשית ואין צורך בהרשמה מראש.
סולמון גוגנהיים היה איש עסקים ואספן אמנות יהודי-אמריקאי שנולד בשנת 1861. הוא ואשתו, איירין רוטשילד, החלו לאסוף אמנות בשנת 1890. אחרי מלחמת העולם הראשונה סולמון פרש מעסקים והתמקד אך ורק באיסוף אמנות מודרנית. הוא הקים בשנת 1937 את קרן סולמון גוגנהיים במטרה לטפח הערכה לאמנות המודרנית.
המקום הראשון בו הציגה קרן גוגנהיים היה המוזיאון לציור לא-אובייקטיבי שנפתח בשנת 1939. התערוכה הציגה את אוסף האמנות האקסצנטרי של סולמון גוגנהיים וסיפקה למבקרים את המפגש הראשון שלהם עם יצירות גדולות של ווסילי קנדינסקי, אליס מייסון (Alice Mason), אוטו נבל (Otto Nebel) ורולף סקרלט (Rolph Scarlett). הצורך בבניין קבע שיכיל את אוסף האמנות התגלה בתחילת שנות ה-40, ובשנת 1943 קיבל האדריכל הנודע רייט את הזכות לתכנן את המוזיאון בעיר ניו יורק, שנפתח ב-21 באוקטובר בשנת 1959. עד היום הקרן מוקדשת לקידום ההבנה וההערכה של אמנות מודרנית ועכשווית באמצעות תערוכות, תכניות חינוך, יוזמות מחקר ועוד. זוהי קבוצה בינלאומית הכוללת גם מוזיאונים בוונציה, בילבאו ואבו דאבי.
ברוכים הבאים לשיחור! היכנסו עכשיו ליצירת טיול החלומות שלכם