האקדמיה לאמנות (Akademie der Künste)
Pariser Platz 4, Berlinבקר באתר
אודות
בניין האקדמיה תוכנן על ידי האדריכל הגרמני גונתר בניש. בתוך הבניין מוצגות תערוכות מתחלפות ומופעי אומנות מג'אנרים שונים, ופועלים בו חנות ספרים ובית קפה מומלץ.
אתרים נוספים בסביבה
הקתדרלה הגרמנית (Deutscher Dom)
הקתדרלה הגרמנית (Deutscher Dom) הוקמה ב- 1708 על ידי המלך פרידריך הראשון, שחלם להפוך את ברלין לאחוזה מלכותית בסגנון ורסאי. מאז 1992 מוקדשת הקתדרלה למוזיאון העוסק בהיסטוריה של הפרלמנטריזם הגרמני בעזרת צילומים וסרטים. הביקור בקתדרלה הוא ללא עלות, ובמקום מתקיימים גם סיורים מודרכים.
המוזיאון להיסטוריה של הטבע (Museum fur Naturkunde)
המוזיאון להיסטוריה של הטבע (Museum fur Naturkunde) הוא אחד המוזיאונים העתיקים ביותר בברלין והוא כולל אוספים מדעיים בנושא זואולוגיה, פליאונטולוגיה (מאובנים) ומינרלוגיה.
תחת המוטו "אבולוציה בפעולה", המוזיאון המרשים מציג את התפתחות החיים כמו גם את המגוון והיופי של הטבע בכ-6,600 מ"ר של חלל תצוגה, תוך שימוש בחפצים מרשימים, חלקם נדירים מאוד ובעלי ערך.
המוזיאון מורכב למעשה ממספר תערוכות קבע, בהן "עולם הדינוזאורים" (Saurierwelt), "ציפורי הגירה" (ZUGvögel), "מערכת כדור הארץ" (System Erde), "הקוסמוס ומערכת השמש" (Kosmos und Sonnensystem), "נקודות עיקריות של פחלוץ" (Highlights der Präparationskunst) ועוד.
גולות הכותרת של המוזיאון נמצאות באולם הדינוזאורים, המציג את החיים כפי שהיו עשויים להיות בתקופת היורה העליונה, לפני 150 מיליון שנה. שלד הג'ירפטיטאן (Giraffatitan brancai), הדינוזאור הרכוב הגבוה ביותר בעולם, יקבל את פניכם במרכז אולם התצוגה.
מאובן הארכאופטריקס (Archaeopteryx), "המונה ליזה של תולדות הטבע", מוצג בחלון ראווה בטיחותי בחלק האחורי של האולם.
שימו לב: המוזיאון סגור למבקרים בימי שני.
מוזיאון פרדוקס (Paradox)
מוזיאון פרדוקס (Paradox), הממוקם בתוך קניון ביקיני ברלין (Bikini Berlin), מציע חוויה ייחודית שתגרום לכם לפקפק בכל מה שחשבתם שאתם יודעים על כוח הכבידה והתנועה ותאתגר את החושים שלכם בדרכים שלא חשבתם שאפשריות.
המוזיאון יוצא הדופן כולל למעלה מ-70 תערוכות חזותיות וחושיות בהן תוכלו, בין היתר, לרחף כמו אסטרונאוטים בחלל ב"חדר אפס כבידה" (Zero Gravity Room), להתמודד עם איבוד חוש הכיוון במנהרת הפרדוקס (Paradox Tunnel), לאתגר את החושים שלכם ב"חדר ההפוך" (Reversed Room), למצוא את עצמם מפוצלים לשניים ב"ספת פרדוקס" (Paradox Sofa) ועוד.
רק אל תשכחו להטעין את הטלפון הנייד לפני ההגעה - בטח לא תרצו להפסיק לצלם.
בית הקונצרטים (Konzerthaus)
משכנה של התזמורת הסימפונית של ברלין. את המבנה המרשים הבנוי בסגנון ניאו-קלאסי תכנן ב-1821 האדריכל המבוקש ביותר בתקופתו, קרל פרידריך שינקל. לעיתים עורכים מוזיקאי רחוב הופעות חינם על הרחבה שלפני בית הקונצרטים , ואפשר לצפות בהם ללא תשלום.
ברוכים הבאים לשיחור! היכנסו עכשיו ליצירת טיול החלומות שלכם