כניסה
דף הביתיעדיםברצלונהמסלולים בברצלונהמפיקאסו ועד לשכונה הציורית

מפיקאסו ועד לשכונה הציורית

ברצלונה, ספרד
1

Palau de la Música Catalana

מוזיאונים וגלריות
אחד מאולמות המוזיקה המדהימים שתתקלו בהם, ה-Palau de la Musica הוא ציון דרך בברצלונה. המקום נחשב לספינת הדגל של הבנייה המודרנית בעיר. הוא נבנה על ידי Lluis Domenech i Montaner בשנים 1905-1908. בשנת 1997 הוכרז המקום כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. כיום מבקרים בו מעל לחצי מיליון איש. הארכיטקטורה של דומנק ומונטנר ניחנת במקוריות רבה. כשהוקם ההיכל בראשית המאה הקודמת, ביטא העיצוב עקרונות של שינוי חברתי - חלל אחד לכולם במקום חלוקה למעמדות. מבחוץ מתערבבים אלמנטים פיסוליים, המרמזים על עולם המוזיקה, באלמנטים ארכיטקטוניים ודקורטיביים בעלי אופי מודרניסטי ובארוקי. בפנים שילב האדריכל במיומנות את חומרי הבנייה השונים עם קרמיקה וזכוכית. האולם והבמה מהווים מכלול הרמוני. בחלקה האחורי-העליון של הבמה נראים צינורות העוגב שהופכים לאלמנט דקורטיבי. קדמת הבמה ממוסגרת בעיטורים פיסוליים המהווים אלגוריה למוזיקה הקלאסית ולמוזיקה הקלה: מימין אפשר לראות פסל ראש של בטהובן על גבי עמודים דוריים ומעליהם את "דהרת הוואלקירות" (האופרה המפורסמת של ריכרד ואגנר); במרומי תקרת האולם יש מעין פעמון זכוכית מהופך ומרהיב ביופיו שנועד להחדיר לאולם אור צבעוני. הכניסה במסגרת סיור מודרך בלבד, לסיור באנגלית מומלץ לרכוש כרטיס מספר ימים מראש.
Palau de la Música Catalana
2

Mercat de Santa Caterina

שווקים
השוק המודרני והמטופח נמצא ברחוב פרנסס קמבו (Avinguda de Francesc Cambo), באתר שבו שכן קודם לכן מנזר באותו שם. השוק המקורי בסגנון ניאו-קלאסי הוקם בשנת 1847. שנות שימוש ארוכות והזנחה גזרו על המקום מראה של חורבה, עד שבשנת 1998 החלו בו עבודות שיפוץ ושיקום קדחתניות. מבצע השיקום הוטל על כתפיו של האדריכל אנריק מיראלס והוא שאף לשחזר את הצבע והחיות של כיכרות השוק העתיקות. הפרט הבולט ביותר בשוק הוא גג פסיפס גלי שטוענים שהוא מורכב מ-523 אלף פיסות קרמיקה וצבעוניותו מזכירה את יצירותיו של גאודי. לשוק אומנם אין את המוניטין של לה בוקריה, אולם יתרונו שהוא עמוס ומתוייר הרבה פחות מאחיו המפורסם.
Mercat de Santa Caterina
3

מוזיאון פיקאסו

אתרי חובה ⋅ מוזיאונים וגלריות
המוזיאון, המתפרש על פני חמישה בתי מגורים של אצילי ברצלונה מימי הביניים, מלווה את התפתחות יצירתו של האמן הנודע. יש בו תערוכות קבועות של אלפי ציורים ורישומים של פיקאסו, ולצדן תערוכות מתחלפות מעניינות. הביקור מומלץ מאוד גם עבור אלה שאינם חובבי אמנות. המוזיאון אינפורמטיבי מאוד ומעניק מידע מעניין על חייו והתפתחות סגנון הציור של פיקאסו. בנוסף להסברים התלויים על הקיר, מומלץ לשכור מדריך קולי (באנגלית).
מוזיאון פיקאסו
4

המוזיאון לאמנות פרה-קולומביאנית

מוזיאונים וגלריות
במוזיאון אפשר לראות מבחר של פסלי עץ ואבן, עבודות חרס, אריגה וצורפות, כלי פולחן ומסכות מתרבויות עתיקות במרכז אמריקה ובדרומה, וללמוד על התרבויות המרתקות שיצרו אותם.
המוזיאון לאמנות פרה-קולומביאנית
5

כנסיית סנטה מריה דל מאר

אתרי דת והיסטוריה
הכנסייה מהווה מופת לסגנון הגותי-קטלאני: זהו מבנה רחב ידיים ומאופק, עם מעט מאד קישוטים שמאפיינים כנסיות גותיות אחרות. הסגנון הגותי-קטלאני מתאפיין בקווים אופקיים, גגות שטוחים ללא רעפים ושטחים חשופים נרחבים. פנים הכנסייה סיפק השראה לגאודי כאשר הלה תיכנן את הסגרדה פמיליה המפורסמת. תוכלו להתרשם מהגובה הרב של אולם התווך ושל סיטראות הצד, המופרדים בשורת עמודים דקים ומתומנים. המכלול מעניק תחושה של חלל אחיד. האקוסטיקה בתוך הכנסייה מצויינת והיא מארחת קונצרטים של מוזיקה קלאסית וג'אז. הפיכת הכנסייה הקטנה מהמאה ה-10 לבזיליקה מפוארת מהמאה ה-14 מעידה על חשיבותה הכלכלית של השכונה. חובבי ספרות יזכרו בוודאי שהספר "הקתדרלה ליד הים" של אילדפונסו פלקונס מוקדש ברובו לסיפור הקמתה של הכנסייה.
כנסיית סנטה מריה דל מאר
6

Mercat del Born

אחר
מבנה המתכת הגדול הוקם בידי דניאל מולינה בשנת 1876 ושימש את השוק הסיטונאי של ברצלונה. ב-1971 החליטו להעתיק את השוק ממקומו לאתר מרוחק משכונת מגורים וכך גם תחנת הרכבת "צרפת" (Estacio de França) הסמוכה חדלה להיות תחנה ראשית. שני המהלכים גזרו על השכונה תקופה ארוכה של דעיכה והתפוררות. בשנים האחרונות החלו לשפץ את האזור וחנויות חדשות נפתחו, ועמן גם בתי קפה ומסעדות. בשנת 1999 החלו גם בשיפוץ מתחם שוק הבורן במטרה להפוך אותו לספרייה ציבורית. תוך זמן קצר נחשפו במקום שרידים ארכיאולוגיים, העבודות הופסקו והחלו חפירות שיחזור שטרם הסתיימו. ניתן עדיין להתרשם ממבנה המתכת המרשים של השוק שהוקם בהשראת מתחם לה-האל בפריז.
Mercat del Born
7

Parc de la Ciutadella

פארקים
פארק הממוקם ברובע הגותי, לא רחוק מהים התיכון ומאטרקציות אחרות בעיר. בפארק אגם גדול בו ניתן לשכור סירות. במקור שימש האגם כמגן למבצר העשוי בצורת כוכב, שנבנה עבור המלך פליפה החמישי בשנת 1715. אבל לאחר מצור של 18 חודשים המבצר נפל והמקום הפך לסמל של דיכוי עבור המקומיים. תחת שלטון נפוליאון הוא שימש כבית כלא. הגנרל Prim הרס את המצודה בשנת 1878 . כיום משמש המקום כגן ציבורי וכאתר תערוכות, אם כי מבנים משנים קדומות עדין נשתמרו וזו הזדמנות טובה לבחון את האדריכלות הספרדית הטיפוסית. עם השנים נבנו בפארק ונבנו מזרקות וגנים שונים. חלק מהמבנים הקיימים היום בפארק עוצבו על ידי גאודי הצעיר.
Parc de la Ciutadella
8

גן החיות העירוני בפארק סיוטדלה

גני חיות ואקווריומים ⋅ אחר
גן החיות העירוני נמצא בחלקו הדרומי של פארק סיוטדלה. בפארק יותר מ-500 מינים שונים של בעלי חיים. החיות אינן נמצאת מאחורי סורג ובריח, כך שנעים להתבונן בהם. כדאי לבקר גם בביתן הטרופי, בפינת הליטוף ובבריכת הדולפינים, שם ניתן לצפות במופע של דולפינים מלהטטים בימי חול בשעות 13:30, 16:30, ובסופי שבוע וחגים בשעה 18:00.
גן החיות העירוני בפארק סיוטדלה

אודות המסלול

רובע לה ריברה (La Ribera), שמכונה בפי העם רובע בורן (El Born), היה עד לפני כמאה שנה חלק מהרובע הגותי העתיק, לב לבה של העיר. כיום משובצים בסמטאות העתיקות ומלאות האווירה בתי קפה, חנויות בוטיק חביבות, מסעדות ומקומות בילוי. אחת מגולות הכותרת של הרובע היא הריאה הירוקה והאהובה בעיר: פארק הסיוטדלה (Parc de la Ciutadella - “גן המצודה”), שאליו תגיעו במהלך הטיול היומי שלפניכם.

 

התחילו את הטיול בכיכר פלסה אורקינאונה (Plaça Urquinaona), שאליה תוכלו להגיע במטרו (קו 1 אדום או קו 4 צהוב) או ברגל מפלסה קטלוניה - טבורה של העיר. אם עשיתם את דרככם במטרו (קו 1 אדום) חפשו את השילוט לכיוון קו 4 צהוב וצאו ביציאה למרכז הכיכר, ליד דוכן העיתונים. רחוב ויה לייטאנה (Via Laietana) הוא הרחוב הרחב היורד לכיוון הים ואליו מועדות פניכם. אם נסעתם בקו 4 צהוב יש יציאה ממש ברחוב ויה לייטאנה. אם הגעתם באוטובוס, למרבית הקווים יש תחנה סמוך למלון Montblanc ברחוב ויה לייטאנה. אם באתם ברגל מפלסה קטלוניה, פנו ימינה לכיוון הים. ויה לייטאנה היא דרך רחבה שנפרצה בשנות ה–30 של המאה ה–20 כדי לחבר בין הים לכיכר, ששימשה אז כתחנה המרכזית של החשמליות.

 

רדו בצד שמאל של הרחוב לכיוון הים עד בית מספר 54 ואז פנו שמאלה לרחוב רמון מס (Ramon Mas). ממש מולכם נמצאות הקופות של היכל המוזיקה הקטלאנית (Palau de la Música Catalana) המרהיב. עם סיום הביקור בהיכל, צאו לרחוב סנט פרה מס אלט (Sant Pere Més Alt) וממש מול חזית ההיכל היכנסו לסמטה בשם ורדגר וקאיס (Verdaguer I Callis). רדו בה עד רחוב סנט פרה מס בש (Sant Pere Més Baix), פנו שמאלה ומיד ימינה לרחוב פרישורס (Freixures) ותראו בהמשך את שוק סנטה קתרינה ( Mercat de Santa Caterina). אם דוכני הפירות והירקות העמוסים עוררו את תאבונכם, אפשר לסעוד במסעדה בעלת עיצוב מעניין בשם Cuines Santa-Caterina שממוקמת בתוך השוק.

 

לאחר הביקור בשוק המשיכו לרדת בצמוד לשוק מצדו הימני, בסמטת פרישורס (Freixures), והגיעו לכיכר קטנה מאוד בשם סנטה קתרינה (Santa Catarina). המשיכו ללכת ברחוב סמולרס (Semoleres, מוכרות האטריות) עד כיכר הצמר (Plaça de la Llana). משם פנו שמאלה לרחוב קורדס (Corders, יצרני החבלים) עד לפינת הרחוב שבו ניצבת כנסייה קטנטונת בשם דן מרקוס (D'en Marcús), ושוב ימינה לפני הכנסייה עד פינת רחוב פרינסזה (Princesa). בהמשך תגיעו לרחוב מונקדה (Montcada), רחוב של בתי מידות מימי הביניים.

 

ברחוב זה, על פני חמישה בתים במספרים 23-15 ששיכנו בעבר את עשירי העיר, משתרע מוזיאון פיקאסו (Museu Picasso). במוזיאון אפשר להתוודע לעבודתו רבת ההיקף של פיקאסו במהלך השנים ולקבל שיעור מאלף על יצירות האמן לאורך כל חייו ועל השוני ביניהן. מול מוזיאון פיקאסו (בסמוך לבית הקפה), מצדו הימני של רחוב מונקדה, נמצא המוזיאון לאמנות פרה-קולומביאנית (Museu barbier-mueller art precolombí). המשיכו ברחוב מונקדה ופנו ימינה ברחוב סומברררס (Sombrerers, הכובענים) עד לכיכר קטנה שבה נמצאת כנסיית סנטה מריה דל מאר (Església de Santa Maria del Mar - "מריה הקדושה של הים"). צאו מהיציאה האחורית של הכנסייה לשדרת הבורן

 

(Passeig del Born), ממול תראו את המבנה ששימש את שוק הבורן (Mercat del Born). פנו ימינה ברחוב קומרס (Comerç, מסחר), לכו עד לשדרת מרקס דה ל'ארג'נטרה (Marquès de l’Argentera) ופנו בה שמאלה. המשיכו עד הכניסה לפארק הסיוטדלה (Parc de la Ciutadella - "גן המצודה"). בכניסה לפארק העירוני ניצבת כיכר עגולה שבמרכזה פסלו של הגנרל חואן פרים (Joan Prim) רוכב על סוס. המצביא זכה להנצחה בפסל מכיוון שהיה האחראי להריסה הסופית של המצודה השנואה שעמדה במרכז הפארק. מצד ימין נמצאת הכניסה לגן החיות העירוני בפארק סיוטדלה.

 

המשיכו בשביל הראשי שבו נכנסתם ופנו בשביל הראשון שמאלה לעבר גינת עצי ברוש קטנה ובמרכזה פסל שיש לבן של נערה ממררת בבכי. היצירה, שמכונה "ייאוש", היא פרי עבודתו של הפסל הקטלאני ז'וזף יימונה (Josep Llimona). הבניין הגדול שמימין הוא הפרלמנט של קטלוניה (El Parlament de Catalunya). המשיכו עד לאגם המלאכותי, כאן תוכלו לשכור סירה לסיבוב קצר, או לעצור להפסקה קלה ולתצפת על עופות המים הרבים ששוכנים באגם. בהמשך עברו על פני פסל הממותה משנת 1907. היתה זו יוזמה של המדען נורברט פונט ששאף ליצור כמה וכמה שחזורים של בעלי חיים גדולי מימדים שנכחדו, אלא שהרעיון הקדם-שפילברגי הזה לא קרם עור וגידים ופסל הממותה הינו היחיד שנבנה.

 

לכו בשביל עד מפל מים גדול עשוי אבן, מעשה ידיו של ז’וזף פונצרה (Josep Fontserè). פנו שמאלה לכיוון הבניין הגדול שממול טירת שלושת הדרקונים (Castell dels tres dracs). קל לזהותו בזכות הצריח הדק שבראשו זכוכית כחולה - זהו מוזיאון הטבע החדש של ברצלונה - Laboratory of Nature. למרבה הצער, עבודות השיפוץ במקום טרם הסתיימו והוא עדיין סגור למבקרים. צאו לכיוון שער היציאה מהפארק ולכו בשדרת יואיס קומפנז' (Lluís Companys), מי שהיה נשיאה השני של הרפובליקה הקטלאנית השנייה מ–1934 ועד נפילת ברצלונה בינואר 1939, והוצא להורג ב-1940. פסל הראש בתחילת השדרה הוא של פרנסס ריוס וטַאוּלֵט (Rius I Taulet), שהיה ראש העיר ברצלונה בזמן התערוכה העולמית שנערכה במקום ב-1888. שימו לב לפנסי הרחוב המיוחדים ולאחר מכן למבנה הגדול שבראשו כיפות אבן גדולות מצד ימין.

 

זהו בית המשפט (Palau de Justícia) שנבנה בשנת 1898 בידי ז’וזף דומנק ואסטפא (בנו של יואיס דומנק ומונטנר). המשיכו לעבר שער הניצחון (Arc de Triomf) שהוקם כשער הכניסה לתערוכה העולמית של 1888. את יום הטיול תוכלו לסיים בטיול בין ערביים בשכונת ברצלונטה (Barceloneta, “ברצלונה הקטנה”), או להשאיר אותה לקינוח לשעות הערב. בסמטאותיה תוכלו למצוא הצעות רבות לארוחת ערב. לברצלונטה תוכלו להגיע באמצעות המטרו - קו 4 (צהוב) עד תחנת Barceloneta.

לפרטים נוספים
  • הגבלות הקורונה
  • מגזין
  • תנאים
  • מדיניות פרטיות
  • אודות
  • צור קשר
שירותי תיירות
  • בתי מלון
  • טיסות
  • חוויות
  • ביטוח נסיעות
  • השכרת רכב
יעדים
יעדים פופולריים
    יעדים רומנטיים
      יעדים זולים

        © 2022 שיחור